Solfilm till fönster, bil och fastighet i Stockholm

Så designar du din bil

För dig som vill sätta en exklusiv prägel på din bil är helbilsfoliering rätt alternativ. Möjligheterna att ta fram en egen design är nästintill oändliga: från färger i olika toner, till varierande matthet eller blänk, mönster och budskap. Kaxig camouflage utifrån printade wraps eller diskret mattsvart folie – du väljer själv bland otaliga valmöjligheter.

Få en exklusiv look med helbilsfoliering för privatpersoner

I en värld där det krävs mer och mer för att sticka ut, väljer allt fler medvetna bilägare helfoliering för att ge sin bil ett unikt uttryck. Tidigare var det vanligast bland företag i syfte att sprida sitt varumärke, men i dag utgör privatpersoner en stor del av marknaden. Anledningen är att helbilsfoliering är bra mycket billigare än att lacka om bilen helt och hållet, samtidigt som omlackeringar ofta sänker bilens andrahandsvärde. 

Foliering förenar alltså ett billigare pris med ett resultat som inte förändrar bilens ursprungliga skick, utan istället skyddar det mot yttre påfrestningar.

Bilfoliering kallas wrapping på engelska

Helbilsfoliering går under namnet wrapping på engelska och i USA har tekniken varit utbredd sedan lång tid tillbaka. Ett vanligt material vid bilfoliering är vinylfolie, som inte bara ger en snygg look – utan även skyddar lacken mot stenskott, oväder, med mera. Vid problem går folien dessutom att lägga om och i vårt sortiment ingår endast film av högsta kvalitet, som ligger så tätt mot lacken som det bara går, i stil med en helt ny lackering.

Foliering höjer värdet på din bil och skyddar den mot yttre påfrestning

En heltäckande wrap säkerställer således bilens värde på andrahandsmarknaden, samtidigt som folien väcker uppmärksamhet på vägarna. Skulle du tröttna på din nuvarande färg, är det bara att byta, i stället för att lacka om eller köpa en helt ny bil – två alternativ som naturligtvis är betydligt mer kostsamma.

Vänd dig till proffs för en väl utförd wrapping på din bil

En riktigt tajt heltäckande bilfoliering kräver utbildning – något som vi på PTInstallation innehar för optimalt resultat. Endast fantasin sätter gränserna för vad vi kan åstadkomma med din bil, från de allra mest uppseendeväckande stilarna, till mer diskret design. Vår helfoliering av en normalstor bil brukar ta omkring två dagar, vilket är effektivt – utan att kompromissa med kvaliteten på arbetet. 

 Vanligtvis syns det överhuvudtaget inte att din bil är folierad – snarare ser den ut som ny om du sköter den rätt. Det enda du bör vara försiktig med är högtryckstvätt på kort avstånd, samt extremt höga temperaturer. 

 

Sprid ert varumärke med bilfoliering för företag

Fortfarande är olika typer av delfoliering mest populära bland företag för att sprida kännedomen om det egna varumärket. Bildekor och andra typer av dekaler förvandlar företagsbilen till en egen reklampelare, som väcker kännedom om er verksamhet var ni än befinner er. Taxibilar och bud var tidigt ute på marknaden, men nuförtiden har många andra verksamheter hakat på trenden.

Helbilsfoliering för dig som vill sticka ut

Du har säkert redan sett alla möjliga företag som försöker väcka din uppmärksamhet med häftiga bilmodeller och utstickande wrapping ute på vägarna.

På vår Facebook-sida kan du ta del av flera lyckade folieringar, med totala färgbyten som ger respektive bilmodell ett helt nytt och fräscht uttryck. Kontakta oss, så har vi en bred portfolio för dig att ta del av.

så skyddar du sin bil mot värmen