Solfilm till fönster, bil och fastighet i Stockholm

solfilm till fönster

Upptäck fördelarna med solfilm

Solfilm är en mångsidig och effektiv lösning för att förbättra både komfort och energieffektiviten i olika miljöer. 

Med applicering av solfilm på fönster hindras UV-strålar från att tränga igenom glasytan, vilket bidrar till både bekvämlighet och skydd i din inomhusmiljö.

Solfilm för fönster utgörs av ett metalliseringslager som ger en spegeleffekt utifrån.
Det är detta lager som möjliggör effektiv reflektion av både värme och solljus.

Solfilmen ta bort upp till 85% av solljuset och reflektera upp till 90% av den infraröda solvärmen som passerar genom glaset.
Detta gör solfilm till en effektiv lösning för att minska värmestrålningen och skydda mot skadlig UV-strålning samtidigt som den bevarar insynen och komforten i ditt hem eller kontor.

Vi på PT installation kontrollerar G-systemvärden på fönster samt fasadglas och lever upp till högt ställda krav som miljöcertifieringssystem har på solvärmelast och termiskt klimat sommartid.

Solfilm fönster

Kontakta oss för en offert!

Maila eller ring oss på
0735 – 131 513

Solfilm fastighet

För fastighetsägare är solfilm en investering med flera fördelar.
Genom att applicera solfilm på fastigheten kan du skapa en betydande skillnad i inomhusklimatet.

Solfilmen fungerar som en barriär mot överdriven värmestrålning och 
UV-strålning, vilket resulterar i en svalare och mer bekväm inomhusmiljö. Dessutom sänks energikostnaderna genom att blockera värmeinsläppet under varma dagar.

Minskningen av ljusinsläppet är en annan fördel med solfilm på fönstren. Genom att reglera mängden solljus som kommer in i rummen kan du skapa en balans mellan att bevara utsikten och undvika bländning.
Detta är särskilt viktigt för rum där dator- eller TV-skärmar är närvarande och där starkt solljus kan vara störande.

Kontor & industrier

För företag och industrier är solfilm en kostnadseffektiv lösning för att förbättra arbetsmiljön och minska energiförbrukningen.

Genom att minska värmeinsläppet kan solfilm skapa en mer behaglig arbetsmiljö, vilket kan påverka produktiviteten positivt.
Dessutom hjälper solfilmen till att bevara inredningen genom att skydda mot blekning orsakad av skadlig UV-strålning.

Energieffektivitet är en nyckelfaktor för företag, och solfilm till ditt kontor erbjuder en hållbar lösning som minskar behovet av kylning och därmed sänker energikostnaderna.

Den initiala investeringen i solfilm kan snabbt kompenseras av de långsiktiga besparingarna på energibiten.

Andra relevanta produkter

Vi på PT installation erbjuder också installation av tona rutor till bilskyddsfilm för ökning av säkerhet och dekorfilm

Fullt certifierade

Vi är certifierade för att jobba med Solar Gard och 3M’s produkter och har stor produktkännedom.

Upp till 15 års garanti

Vi lämnar upp till 15 års garanti på solfilm, beroende på typ av film och placering.

Snabb service

Vi strävar alltid efter att göra våra kunder nöjda, därför jobbar vi alltid för att vara flexibla och effektiva.

Exempel på solfilm fönster

Vanligaste frågorna om solfilm fönster

Solfilm är en tunn, transparent film som appliceras på glasrutor för att minska värmestrålning och UV-strålning. Den består oftast av flera skikt, inklusive metalliserad film och UV-blockerande skikt, som tillsammans reflekterar och absorberar solens strålar.

Solfilmen för hemmet ger flera fördelar, inklusive minskad överhettning, svalare inomhusmiljö, skydd mot UV-strålning, minskat ljusinsläpp och ökad säkerhet. Den kan också bidra till att minska energikostnaderna genom att reglera temperaturen inomhus.

Genom att blockera värmeinsläppet under varma dagar kan solfilm minska behovet av överdriven luftkonditionering, vilket resulterar i sänkta energikostnader. Dessutom kan solfilmen bidra till att skapa en mer balanserad inomhusmiljö året om.

Ja, solfilm kan installeras på de flesta typer av fönster, inklusive vanliga fönster, glasdörrar och skjutdörrar. 

Tiden för installationen varierar beroende på omfattningen av projektet och typen av fönster. Generellt sett kan installationen av solfilm på en vanlig bostadsfastighet ta några timmar, medan större byggnader kan kräva mer tid.

Underhåll av solfilm är enkelt. Regelbunden rengöring med en mild tvållösning och en mjuk trasa är vanligtvis allt som behövs. Undvik användning av repande material eller starka kemikalier som kan skada filmen.

Att ta bort solfilm från fönster kan vara lite knepigt, men det finns några metoder som kan vara effektiva:

  1. Ånga och skrapa: Använd en ångmopp eller en hårtork för att värma upp solfilmen. När filmen blir varm och mjuk kan du försiktigt skrapa bort den med en plastskrapa. Var försiktig så att du inte skadar glaset.

  2. Kemiska lösningsmedel: Det finns kommersiella produkter som är speciellt utformade för att lösa upp solfilm. Du kan hitta dem på byggvaruhus eller online. Se till att följa anvisningarna noggrant och använd handskar när du arbetar med kemikalier.

  3. Vinägerlösning: Blanda lika delar vatten och vitvinsvinäger i en sprayflaska. Spraya lösningen på solfilmen och låt den verka i några minuter. Sedan kan du försöka skrapa bort filmen med en plastskrapa.

  4. Varmt vatten och diskmedel: Fyll en hink med varmt vatten och tillsätt några droppar diskmedel. Fukta en trasa eller svamp i lösningen och använd den för att blötlägga solfilmen. Låt lösningen verka i några minuter och skrapa sedan bort filmen.

Solfilm dämpar UV-strålningar med 99% och sänker värmeintaget i fastigheten med upp till 85%.

Generellt sett kan solfilmer hålla i flera år, vanligtvis mellan 5 och 15 år. Högre kvalitet på solfilm tenderar att ha längre livslängd.

Vi ger alltid upp till 15-års garanti på våra solfilmer.