Solfilm till fönster, bil och fastighet i Stockholm

Så skyddar du din bil mot värmen

Om du är en av dem som tänkt bila genom landet och vill slippa svettas bakom ratten en varm sommardag, är det hög tid att tona rutorna på din bil eller förse den med solfilm. Vid många parkeringar intill badställen och andra sevärdheter landet runt är det svårt att hitta skuggplats – om någon plats alls. Utan tonade rutor med solfilm blir bilen snabbt kokhet om den utsätts för lång solexponering.

Undvik att svettas i köer med tonade rutor och solfilm

När tusentals fordon rullar till och från lantställen och turistorter uppstår ständigt köer, som är särskilt plågsamma att befinna sig i under solens heta strålar med temperaturer uppemot 30 grader. Värmen stiger snabbt i bilen och om du har barn eller husdjur på passagerarsäten är det särskilt viktigt att ge dina nära och kära skydd mot UV-strålning, med exempelvis solfilm eller tonade rutor. Därför ska du anlita oss på PTAB om du behöver ett pålitligt skydd mot farliga UV-strålar, som samtidigt ser till så att värmen i din bil sjunker.

Välj solfilm från PTAB för att bevara fantastiska utsikter från vägarna

Vi erbjuder naturligtvis solfilm i olika toner, för olika stilar med varierande grad av ljusinsläpp. Även om många ljusare filmer framstår som näst intill genomskinliga, stoppar de i hög utsträckning UV-strålning från att skada dig själv och dina medpassagerare.

Det innebär säkrare turer, utan någon inskränkning av utsikten. Många väljer ju att färdas med bil genom landet just på grund av naturupplevelsen, med sköna vyer över vatten eller i prunkande landskap. Utifrån kan mörkare solfilm ge intryck av att inte ge någon utsikt alls – men i själva verket behöver toningen inte påverka sikten innanför fönstren. Vår solfilm är enkel att montera och dessutom avtagbar, om du plötsligt vill förändra din bil på något sätt. Kom dock ihåg att en solfilm ofta höjer bilens andrahandsvärde.

Solfilm och tonade rutor ger även ett behagligare inomhusklimat

Därtill får du ett mer behagligt inomhusklimat med solfilm, eftersom solstrålar inte längre kan bryta igenom glaset helt obehindrat. En annan aspekt gällande säkerheten är att tonade rutor minskar insynen, vilket kan hindra tjuvar som är ute och rekar sommartid från att slå till.

Det är nu som stölderna ökar, eftersom många bilister lämnar kvar värdesaker, exempelvis i form av resebagage, vid spontana utflykter och bad. Eftersom det är ljust stora delar av dagen är det möjligt att se in i bilen sent på kvällen – men väljer du att installera solfilm blir chansen större att inbrottstjuven avstår från att bryta sig in i just din bil

Installera solfilm istället för färdigtonade rutor på din bil

En bil som fått sina rutor tonade med hjälp av solfilm är ett fullgott alternativ till färdigtonade fönster. De mörkaste alternativen passar exempelvis yrkesfordon som vill förhindra insyn helt och hållet, kanske på grund av förvaring av dyra verktyg, med mera – särskilt viktigt för hantverkare som arbetar under industrisemestern. Tonade rutor på bilen önskas av majoriteten av dagens bilägare och behovet kommer särskilt till uttryck sommartid, då solen gassar och fler inbrott äger rum än under andra årstider.

Installera solfilm istället för färdigtonade rutor på din bil

Tonade rutor ger inte bara ett utmärkt solskydd, utan bidrar också till ett exklusivt utseende som kommer att dra blickarna till sig ute på vägarna semestertid. Tonade rutor är mycket populära av estetiska skäl, eftersom bilen får ett utseendemässigt lyft samtidigt som förhållandena innanför dörrarna förbättras avsevärt.

Med tonade rutor kommer du att få en bil som är mycket svalare medan medpassagerare slipper få stark sol i ögonen. Detta gör i sin tur att du minskar bränsleförbrukningen, eftersom din aircondition inte behöver användas i lika hög utsträckning. Det är allmänt känt att kylan från en air condition inte alltid är så behaglig under längre sträckor, med förkylningar och andra åkommor som följd.