Stenskotts­foliering för
bil och lastbil

Därför ska du välja vår stenskotts­foliering

Stenskottsfoliering skyddar din bils lack från mängder av olika skador. Under varje biltur utsätts bilens kaross för ständiga risker. Vårt kalla och omväxlande klimat för ofta med sig oväder, smuts och vägdamm när vädret slår om – och inte minst stenskott. Värst är det när snön försvinner och lämnar vägarna fulla av sten och grus. Kanske bor du utanför staden eller på landet, har lantställe med grusväg till tomten och därför löper särskilt stor risk att drabbas av stenar som kommer flygande i hög hastighet. Stenskotten lämnar ständigt efter sig fula repor och märken på miljontals bilar världen över – varje bilägares mardröm. Därför har stenskottsfoliering blivit allt mer populärt bland stilmedvetna och omsorgsfulla bilister de senaste åren.

Vi klär din bil i en transparent film, som är särskilt utvecklad för skydd mot stenskott. Det optimala skyddet för dig som nybliven bilägare är att komma till oss när bilen är helt ny och lacken är skadefri, för att du ska slippa onödiga reparationskostnader i framtiden. Ju fortare stenskottsfolieringen kommer på plats, desto färre blir dina framtida kostnader.

Om din bil är utan skydd i dag är det hög tid att skaffa skydd mot stenskottsten, oavsett om du har en äldre modell eller ett sprillans nytt åk. Stenskottsfolie, eller stenskottsfilm (Bodyfence på engelska), är helt transparent för att just din bils design, glans och kulör inte ska påverkas. Stenskottsfoliering ger alltså skydd med stil, eftersom din bils speciella uttryck tillåts skina igenom.

Stenskottsfolien är avsevärt mycket tunnare än en millimeter och med sin genomskinlighet är den nästan omöjlig att upptäcka med blotta ögat. Trots detta skyddar stenskottsfolien inte bara mot stenskott, utan även mot annat normalt slitage som annars innebär både onödiga löpande utgifter och är tidsödande att åtgärda – något som hart när alla bilister är smärtsamt medvetna om. Oönskade avbrott i vardagen såsom långa resor, trista lånebilar och väntetider hos bilverkstäder kan vara minst lika frustrerande som dyra fakturor för reparationer hos din lokala bilmekaniker.

stenskottslagning
laga stenskott

Så skyddar vi din bil mot stenskott

För att skydda din älskade bil ute på vägarna, monterar vi stenskottsfolien runt områden där din specifika modell är som mest utsatt för stenskott. Exempelvis kan känsliga och estetiskt utmärkande bildelar som front, motorhuv, hjulhus och backspeglar få stenskottsskydd genom att kläs i stenskottsfolie, medan andra delar lämnas orörda utan att det syns någon skillnad i vare sig färgton eller lyster.

Utöver skydd mot stenskott innebär stenskottsfoliering ett utmärkt skydd runt bakre stötfångare och vid dörrarnas insteg: platser där bilens lack av naturliga skäl ofta drabbas av repor och annat slitage vid av- och påstigning, eller vid i- och urlastning genom bagageluckan. Eftersom stenskottsfolien är helt transparent uppstår ingen som helst synbar skillnad gentemot övriga bildelar i karosseriet, som du kanske väljer att avstå från att skydda då de löper något mindre risk för att skadas av stenskott. Samtidigt är en heltäckande wrap det mest säkra skyddet mot stenskott, en åtgärd som kallas för helbilsfoliering, eller wrapping på engelska, med stenskottsfolie.

Vilka bildelar på karossen som framför allt lämpar sig för att skydda med hjälp av stenskottsfoliering varierar naturligtvis beroende på biltyp och modell. Nyare bilar är ofta särskilt sårbara, eftersom stora delar av deras karosser vanligtvis är lackerade. Exempel på utsatta ytor, med reservation för olika bilmodellers särdrag, är alla lackerade ytor, främre såväl som bakre stötfångare, backspegelskåpor, instegslister, strålkastarglas, A-stolpar, skärmkanter, samt dörrhandtagens insidor. Vi anser att alla bilar förtjänar ett fläckfritt utseende och anpassar således alltid stenskottsfolieringen efter just din bils karaktär, där dina önskemål står i centrum.

Planerar du att lackförsegla bilen på keramisk väg rekommenderar vi dig att komma till oss innan dess för en stenskottsfoliering. Detta eftersom stenskottsfilmen inte fäster på en nyligen lackförseglad bil. Om du redan gjort en keramisk lackförsegling på bilen bör du vänta minst en månad innan du stenskottsskyddar den hos oss.

Kontakta oss för en offert på just din bil, vi lämnar alltid livstids garanti!

Maila eller ring oss på
0735 – 131 513

Mer än bara stenskottsskydd

När du sitter bakom ratten riskerar din bil att skadas av betydligt fler yttre påfrestningar än enbart stenskott. Även om stenskottsskydd likt namnet antyder primärt är ett försvar mot just stenskott, sträcker sig skyddet långt därutöver. I våra dagar är så gott som alla fordon lackerade på platser som utsätts för dagligt slitage. Det är naturligtvis stilfullt, men inte alltid så praktiskt. Kanske bär det emot att erkänna, men alla skador handlar heller inte om endast yttre faktorer.

En hel del olyckor kan vara självförvållade, såsom vid packning och transporter av otympliga föremål, likt barnvagnar, golfbagar, möbler och så vidare – alla föremål som lätt kan skava på lacken vid minsta oförsiktighet. Kanske lånar du ut bilen till barnen eller bekanta, och vill stilla oron för småskador du själv inte kan rå över.

När skadan väl är framme, oavsett vem eller vad som ligger bakom den, sker en avsevärd minskning av andrahandsvärdet. Eftersom många biltillverkare i allt högre utsträckning övergår till vattenbaserad lack av miljömässiga skäl, är stenskottsfoliering en lysande investering för att behålla lacken i sitt ursprungliga skick. Vattenbaserad lack är inte lika tålig som forna tiders motsvarighet och blir därför snabbt blästrad.

Stenskottfolieringen skyddar dig till stor del mot samtliga av dessa risker. Därför bör du komma till oss med din nya bil så fort som möjligt, medan lacken är intakt – även om det aldrig är försent att beställa en stenskottsfoliering hos oss. Stenskottsfolien har en unik stötdämpande egenskap som även skyddar din kaross mot skador orsakade av allt ifrån andra bildörrar eller backspeglar, till grenar, insekter, tvättborstar, hagel, samt i värsta fall viss typ av vandalism, likt graffiti eller repningar från nycklar och andra vassa föremål. Stenskottsfilmen håller dessutom bilen ren och underlättar för tvätt, då smuts förhindras att fastna på lacken.

Om du likt de flesta andra gärna slipper biltvätten, oavsett om den görs hos en återförsäljare eller på egen hand, är alltså stenskottsskydd ett utmärkt alternativ för att hålla bilen ren, samtidigt som den löpande omvårdnaden kan hållas nere. Stenskottsskyddet har en självläkande egenskap som aktiveras genom direkt solljus och varmt vatten. Då stenskottsfilmen har en mycket glatt yta rinner exempelvis vatten och smuts av mycket lätt. Folien har hydrofobiska egenskaper som håller fläckar från smuts, salt, tjära och annat borta.

Stenskottsfoliering är helt enkelt synonymt med lättare biskötsel.

Stenskottsfoliering