Solfilm till fönster, bil och fastighet i Stockholm

Insynsskydd allt mer populära när fler jobbar hemifrån

Allt fler väljer att jobba hemifrån och därför är insynsskydd mer populära än någonsin. När hemmet blir ens arbetsplats och väldigt många timmar spenderas innanför dess väggar, finns nya utmaningar att ta ställning till. Att behålla det fokus som krävs i arbetet är inte alltid lätt för den som sitter i ett rum med total insyn utifrån, oberoende av om grannarna faktiskt är nyfikna eller inte. Bara känslan av att bli sedd kan framkalla obehag. Insynsskydd innebär en trygghet i sitt hem med absolut visshet om att ingen ser in.

Låt ljuset strömma in med rätt insynsskydd

Ett fullständigt ljusinsläpp med perfekt vy ut är ofta att föredra i hemmiljön, men ändå väljer allt fler hushåll att skaffa insynsskydd. Det kan handla om en strävan efter att freda privatlivet i olika sammanhang, genom att utrusta glasdetaljer i hemmet med insynsskydd. För att skydda rum såsom badrum, kök eller sovrum med fönster mot grannar eller andra förbipasserande, är ett insynsskydd perfekt för att skapa trygghet i hemmet. Detta utan att förhindra allt ljus från att strömma in genom glasen. Naturligtvis finns det också utrymmen i hemmiljön som kan behöva isoleras även från sina nära och kära, till exempel dusch och toalett.

Bättre utsikt än insyn med dagens insynsskydd

Med dagens insynsskydd går det dessutom att få bättre sikt ut än in, vilket gör att all utsikt inte behöver gå förlorad, trots ett utmärkt skydd mot ovälkomna blickar. Det finns många olika typer av insynsskydd, med varierande grad av genomskinlighet beroende på syfte och smak. Gardiner, jalusier och persienner i all ära. För att garantera ett fullskaligt skydd utan glipor eller behov av att hissa eller dra ner skyddet på egen hand, är ett insynsskydd det optimala alternativet. En fönsterfilm som hindrar insyn kan dessutom dekoreras med mönster, för att endast skärma av delar av fönstret med en snygg design.

Insynsskydd skyddar dig mot ovälkomna blickar

Investeringar i insynsskydd görs inte bara på grund av nyfikna grannar, utan även för att skydda sig mot inbrottstjuvar som kan vara ute och reka i ens bostadsområde. Om inga värdesaker är uppenbart synliga kan spontana inbrott förhindras, så kallade smash and grabs. Eftersom insynsskydd med hjälp av fönsterfilm är lätt att montera och ta bort, går det exempelvis att förhindra insynen under de mörkare årstiderna. Dels ökar inbrotten när det är mörkt ute, dels blir insynen mer tydlig med upplysta hem i kontrast mot omgivningen. Dessutom är det kanske som mest härligt att bevara all utsikt och låta ljuset strömma in vår- och sommartid. Särskilt i vårt nordliga klimat, med begränsat ljus stora delar av året.

Skydda ögonen från stark sol med insynsskydd

Även om insynsskydd oftast används för att förhindra just insyn, går det även att förse glas och andra transparenta ytor med en film som skyddar mot alltför stark sol. Denna lösning är särskilt populär i kontor för att förbättra arbetsmiljön, oavsett om det handlar om renodlade arbetsplatser eller kontor i hemmet. Med ett insynsskydd som även skyddar mot solstrålar minskas alltså risken för att bländas eller irriterande reflexer, om du sitter vid fönster som utsätts för många soltimmar.

Insynsskydd allt mer populära